Android vs. iOS

Odvěký souboj dvou dominujících operačních systémů. Faktem je, že každý má své preference a každému tudíž vyhovuje něco jiného, proto objektivně není možné posoudit, který systém je vlastně lepší. Jak se tedy rozhodnout?


První rozdíl objevíme hned v samotném základu telefonu, tudíž v jeho hardwaru a softwaru. Oproti androidu, Apple udržuje uzavřený systém, neboli si sám vyvíjí obě složky, které pak dohromady perfektně ladí a tvoří propracovaný celek. Apple má tedy nad svým systémem perfektní kontrolu. Možná místy až moc perfektní! Jestliže jste tedy schopný kutil a programátor, který si rád svůj telefon modifikuje dle svého gusta, u Apple vám to jednoznačně neprojde.

V dnešní době už méně patrný problém je propojování přes Bluetooth. Jestliže jste stále zvyklí si s přáteli tímto způsobem posílat hudbu či fotky, Apple vám tuto funkci neumožní. Nemusíte mít ovšem strach, že byste kvůli tomu nemohli používat svá bezdrátová sluchátka, jelikož Bluetooth v iPhonech je uzpůsobeno pouze k připojování k příslušenstvím.

Nespornou výhodou Apple je ovšem jejich ekosystém. Propojení veškerých produktů, jako například hodinek, notebooků, tabletů a hodinek dokáže opravdu usnadnit život a je o mnoho propracovanější než u androidu.

Ovšem od urputných fanoušků jednoho z operačních systémů se často dozvídáme věci, které nejsou tak úplně relevantní. Například kvalita foťáků u Androidu i iPhone ve stejné cenové kategorii se liší málokdy, stejně tak jako plynulost systému.

Mezi iOS a Androidem jsou tedy znatelné rozdíly, které ovšem ovlivňují spíše vaše preference, než celková převyšující kvalita jednoho ze dvou operačních systémů.


Přihlásit se do diskuze | Diskuze (0)

Napište nám


Zatím nejsou žádné názory.