Bezpečí vašeho smartphonu: Jak chránit svá data a soukromí

Naše telefony už dávno nejsou jen zdrojem zábavy, ale uchováváme v nich spoustu potřebných dat, platebních či osobních údajů. Jak tyto citlivé data uchránit?


Zaheslujte si telefon

Prvním krokem k zajištění bezpečnosti vašeho smartphonu je nastavení hesla nebo otisku prstu pro odemknutí telefonu. Tímto krokem zajistíte, že pouze vy nebo osoby, kterým důvěřujete, budou mít přístup k vašim datům.

Vždy mějte aktualizovaný software

Aktualizace softwaru na vašem smartphonu je důležitá pro zajištění bezpečnosti. Výrobci telefonů pravidelně vydávají aktualizace, které obsahují opravy chyb a zabezpečení proti novým hrozbám. Pokud tyto aktualizace neinstalujete, riskujete, že váš telefon nebude odolný proti virům.

Používejte aplikace z ověřených zdrojů

Aplikace z oficiálních obchodů jako Google Play a App Store jsou ověřené tudíž i bezpečné. Pečlivě také zvažujte oprávění, která aplikace požadují při instalaci. Pokud nějaká aplikace požaduje přístup k vašim osobním datům jako jsou fotografie, kontakty nebo poloha, měli byste si to dobře promyslet.

Používejte VPN

VPN (Virtual Private Network) je způsob, jak zabezpečit vaše připojení k internetu. VPN vytváří šifrovanou a bezpečnou cestu mezi vaším telefonem a internetem, čímž zabraňuje dohledání vašeho zařízení a chrání jej proti útokům.

Používejte šifrované služby

Pokud provádíte platby pomocí svého smartphonu, měli byste používat služby, které šifrují vaše údaje. K těm patří například Apple Pay a Google Wallet, které zajišťují bezpečné platby. Pokud máte obavy, že vaše údaje jsou ohroženy, měli byste zvážit použití jiných platebních metod.

 

Článek se týká těchto produktů

Apple iPhone X 64GB Space Gray - použitý (A+)

K telefonu je pouze originální krabička. Mobilní telefon je bez znatelného poškození, displej, rám i záda jsou v perfektním stavu. Kondice baterie 84% Veškeré jiné příslušenství lze zakoupit na našem e-shopu, nebo kamenné…


Přihlásit se do diskuze | Diskuze (0)

Napište nám


Zatím nejsou žádné názory.