Jak vybrat správná sluchátka II: přes uši nebo do uší?

Sluchátka jsou každodenním doplňkem každého z nás, ať už doma u počítače, nebo venku na cestách. Zatímco v minulém článku jsme mluvili o sluchátkách bezdrátových a drátových, dnes se dozvíte, jestli zvolit sluchátka radši do uší nebo přes uši. Pojďme na to!


Typy sluchátek:

Obecně dělíme sluchátka na čtyři kategorie: do uší, přes uši, drátová a bezdrátová. Všechny druhy mají své výhody i nevýhody a přesně na to se dneska podíváme.

Sluchátka přes uši:

Sluchátka přes uši jsou výrazně pohodlnější než špuntová a pecková sluchátka a lépe drží na uších. Kvalita zvuku je také mnohem vyšší a lépe izolují zvuky z okolí. Bývají většinou užívány především pro domácí účely, ideální jsou pro hraní videoher, ale určitě vám nic nebrání vzít si je také do MHD.

Pokud přemýšlíte, zda si pořídit sluchátka přes uši, podívejte se například na Sluchátka drátová KOSS Porta PRO Classic.

Sluchátka do uší:

Vůbec nejčastější typ sluchátek se dělí ještě na pecková a špuntová sluchátka. Pecková jsou sice levnější, ale poskytují mnohem menší komfort, horší kvalitu zvuku a méně izolují zvuky z okolního prostředí. Špuntová, ačkoliv se pohybují v dražších cenových kategoriích, tak poskytují mnohem větší komfort, nastavitelnou velikost špuntů, lépe izolují zvuky z okolí a poskytují lepší kvalitu poslechu. Jestli uvažujete nad koupí kvalitních sluchátek do uší, nezapomeňte se podívat na In-Ear dvoukomorová sluchátka Cellularline.

 

Článek se týká těchto produktů

Bezdrátová sluchátka Aligátor MS-T4

Aligator MST4 Ergonomický tvar ušních nástavců, udrží pěkně na místě ať už během chůze nebo běhu. Sluchátka mají vlastní ovládací panel s tlačítky pro nastavení hlasitosti a s tlačítkem pro přijímání hovorů. Li-polymerová baterie…

HF Stereo Apple Iphone  3G/3Gs/4G bulk packing black

Apple iPhone 3G, Apple iPhone 3GS, Apple iPhone 4G

-20%
Sluchátka stereo s mikrofonem jack 3,5 mm metalická modrá (BOX)

Modrá stereo sluchátka s integrovaným mikrofonem a čistým zvukem. Jejich originální konstrukce zajišťuje pohodlné nošení. Mají tlačítka pro ovládání přehrávání a příjem hovorů. Kabel je pokrytý pleteným materiálem. Sluchátka jsou…

-38%
Sluchátka herní s mikrofonem jack 3,5mm ART NEMEZIS

Červeno-černá herní sluchátka s mikrofonem a délkou cca 2,4 m. Jsou kompatibilní s většinou zařízení na trhu.


Přihlásit se do diskuze | Diskuze (0)

Napište nám


Zatím nejsou žádné názory.