Jak vybrat správný mobilní telefon?

V dnešní době je trh přehlcen nabídkou mobilů různých tvarů, barev, velikostí a funkcí. Jak si tedy správě vybrat telefon vhodný právě pro vás?


Dnes se podíváme na kritéria, kterými se řídit při výběru nového mobilního zařízení. Na jaké otázky je třeba si odpovědět?

Rozpočet

Nejdůležitější ze všeho je stanovit si rozpočet. Podle toho se dál bude odvíjet vše. Ať už značka telefonu, nebo jeho aktuálnost. Můžete sáhnout i po použitém, ale stále kvalitním mobilu, který vyjde cenově mnohem přijatelněji, což vám umožní pořídit si i novější model.

Operační systém

Dva nejpoužívanější operační systémy jsou všem známé Android a iOS. Každý z těchto operačních systémů skýtá své výhody a nevýhody. Zatím co Android vám dovolí váš telefon spravovat a dovolí vám si jej téměř neomezeně upravit, iOS je operační systém dělaný přímo na míru hardware, je tedy stabilnější a mnohem jednodušší.

Fotoaparát

Nakolik je pro vás fotoaparát stěžejní při výběru telefonu? Fotíte jen mobilem? Nakolik kvalitní fotografie potřebujete? Jak správně na svém telefonu fotit a které modely jsou pro focení nejlepší zjistíte v článku „Jak na kvalitní fotky z telefonu“.

Baterie

Baterie, především její kapacita je důležitá. Všichni víme, že se většina dnešních telefonů potýká s problémy s výdrží baterie. Výrobci telefonů se snaží produkovat co nejtenčí a nejlehčí konstrukci, což se projevuje právě na velikosti baterie, tím pádem i na její kapacitě. Platí, že čím menší rozlišení displeje a úspornější komponenty, tím lepší výdrž baterie.

Výkon

Pokud na telefonech rádi hrajete hry, je důležitý faktor právě výkon, tedy procesor. Ke špičce patří jednoznačně Snapdragon 800, zato levnější telefony obsahují většinou procesory společnosti MediaTek, které jsou o poznání slabší, což vám ale


Přihlásit se do diskuze | Diskuze (0)

Napište nám


Zatím nejsou žádné názory.