Kategorie použitých telefonů

U každého férového prodejce použitých telefonů najdete u výrobku vždy označení, do které kategorie zařízení spadá. Od této kategorie se pak odvíjí většinou i cena produktu. Takže co tedy označení znamená?


 



Zánovní telefon se stále trochu odlišuje od použitých telefonů. Na rozdíl od nich je telefon nový a nijak nepoužívaný a především neaktivovaný. Tedy telefon, který byl používaný byť jen pár dní a je v perfektním stavu není zánovní. Tyto telefony nejsou tedy přímo od distributora, ale od jiné fyzické osoby, která je nejčastěji prodává z důvodu nechtěného dárku. Záruka na takovýto telefon je 24 měsíců.

Kategorie A+ označuje telefony zcela nové a v perfektním stavu. Tyto zařízení byly většinou užívány v rámci různých reklamních řízení. Ideální volba pro všechny, kteří hledají telefon za o chlup nižší cenu, ale nechtějí se nijak ochudit na kvalitě. Záruka na telefon kategorie A+ se vztahuje na 12 měsíců.

Kategorie A/A- se vztahuje k telefonům v perfektním stavu, na první pohled téměř nové. Jsou bez škrábanců a známky opotřebení odpovídají maximálně dvou měsícům používání. Záruka na telefon kategorie A je 12 měsíců.

Kategorie B je telefon, který již nese známky nějakého toho používání. Na těle telefonu se mohou objevovat menší oděrky a na displeji drobné povrchové vlásečnice. Vhodný je pro všechny zákazníky, kteří hledají telefon za příznivou cenu a nevadí jim drobné známky použití. Záruka na telefon kategorie B je 12 měsíců.

Kategorie C jsou telefony nesoucí větší známky použití. Doporučeny jsou všem, kteří upřednostňují funkčnost nad vzhledem. Displej může obsahovat vlásečnice až škrábance, tělo telefonu obsahuje oděrky a skvrny. Telefon je však stále plně funkční. Záruka na tento telefon se vztahuje 12 měsíců.

Doufám, že teď máte v kategoriích použitých telefonů více jasno a při případném pořízení použitého telefonu budete mít přesnou představu, co od telefonu vyžadujete a v jaké kategorii se tedy pohybovat.

 


Přihlásit se do diskuze | Diskuze (0)

Napište nám


Zatím nejsou žádné názory.