Mobilní aplikace na léto

Jakou elektronikou si zpříjemnit letní dny jste se dozvěděli v předešlém článku. Dnes si ukážeme pět našich tipů na letní aplikace, které si bezesporu oblíbíte tak, jako my.


Waze

Waze je navigační aplikace. Kromě zavedení do cíle vás ale také upozorní na dopravní situaci, kterou do aplikace sdílí samotní řidiči. Na mapách najdete překážky, uzavírky či kolony, snadno si i najdete cestu, kudy budete tyto nepříjemnosti moci objet. Waze vám tedy cestu může nejen zpříjemnit, ale i znatelně zkrátit.

Booking.com

Jestliže jste cestovatelé, co chvíli neposedí na jednom místě a rádi podnikáte spontánní výlety, tak aplikace Booking.com je pro vás nutností. Snadno a rychle najdete kdekoli dostupné ubytování včetně shrnutí cen a veškerých informací o hotelu.

Tripadvisor

Tripadvisor je stránka věnována všem cestovatelům, ti na ni totiž sami přispívají. Poradí vám místa, kde se dobře a levně najíst, kam si vyjít na výlet či kde se ubytovat a mnohé další tipy. Zkušenosti a vychytávky můžete také sami přidávat a přispět k tím k užitečnosti aplikace.

Překladač

Překladač od Google nemusíme představovat. Věděli jste ale o funkci živého překladu? Jednoduše jen vyfotíte nápis v cizím jazyce a dostanete překlad téměř okamžitě. To se hodí nejen když se vám nápisy nechtějí přepisovat, ale především pokud se chystáte do zemí, kde se nepoužívá latinská abeceda. Nutno taky zmínit, že překladač funguje i offline, ale pouze když si předem stáhnete jazyk, kterým se chcete dorozumět.

Citymapper

Orientace v evropských metropolích není ani trochu snadná. Proto je naším posledním tipem aplikace Citymapper, která nejenže najde nejbližší zastávky ve vašem okolí, také vám doporučí, jak nejefektivněji se dostat do cíle, který dopravní prostředek či trasu zvolit a dokáže vás navigovat i na kole, v autě či pěšky. Mapuje několik desítek velkých evropských měst, jako je například Paříž, Londýn, Barcelona či Řím.


Přihlásit se do diskuze | Diskuze (0)

Napište nám


Zatím nejsou žádné názory.