Pět skrytých funkcí Android

Posledně jsme si shrnuli několik užitečných tipů pro uživatele systémů iOS. Dneska si pro změnu posvítíme na pět vychytávek pro Androidy.


Historie oznámení

Také se vám občas stane, že si omylem z horní lišty odstraníte oznámení, které jste ještě nestihli tak úplně přečíst? Dohledání smazaného oznámení je ve skutečnosti úplně snadné! Stačí otevřít nastavení, vyhledat aplikace a oznámení -> oznámení -> historie oznámení. Abyste si ale mohli svou historii zobrazit, musíte funkci ukládání nejprve zapnout, tak na nic nečekejte!

Režim hosta

Ať už telefon půjčujete kamarádovi, kolegovi, nebo například ratolestem, určitě oceníte režim hosta. Je velmi snadno přístupný, většina uživatelů o něm ale přesto neví. Z nastavení stačí otevřít Systém -> Pokročilý -> Více uživatelů. Pak pouze aktivujete povolení více účtů na vašem mobilním zařízení a v pravém rohu se objeví nabídka rychlých účtů, včetně hosta. Váš telefon pak můžete bez přístupu k vašim fotkám, zprávám a jiným datům půjčit komukoli.

Živé přepisy

Velmi praktická a také skrytá funkce vám automaticky přidá titulky do videa! Stačí pustit video na svém zařízení a stisknout tlačítko pro upravení hlasitosti. Pod panelem pro ovládání hlasitosti se pak objeví ikona titulků, na tu stačí kliknout a aktivovat živé přepisy. Druhý způsob pak je zapnout funkci přes Nastavení -> Zvuk -> Živé přepisy.

Rozdělená obrazovka

Nepracuje se vám dobře na mobilu, jelikož na něm nemůžete dělat více věcí najednou? Tak na to rovnou zapomeňte, jelikož android nabízí funkci rozdělené obrazovky, můžete tedy mít otevřené dvě aplikace současně. Stačí otevřít aplikaci, kterou chcete používat, přejít do záložek ostatních aplikací (spodní tlačítko na telefonu), vyhledat druhou aplikaci k otevření, dlouze podržet a kliknout na možnost Otevřít na rozdělené obrazovce.

Pozastavení aplikace

Funkce, která byla představena před dvěma lety umožňuje zvýšit vaši koncentraci a produktivitu pomocí takzvaného pozastavení aplikace. Funkce znemožní aplikaci po zbytek dne používat. Stačí jen v menu dlouze podržet aplikaci a vlevo nahoře stisknout ikonu přesýpacích hodin.


Přihlásit se do diskuze | Diskuze (0)

Napište nám


Zatím nejsou žádné názory.