Pět skrytých funkcí iPhone, o kterých jste nejspíš netušili

Telefony nám usnadňují každodenní život. Věděli jste ale o všech těchto tipech, jak si usnadnit jejich používání?



Kalkulačka

Všichni jsme se nejspíš ocitli v situaci, kdy konečně přepíšeme dlouhý příklad a při konečném překontrolování zjistíme, že jsme na začátku dlouhého čísla udělali drobný překlep. V takovém momentu by většina z nás hlasitě povzdechla a přepisovala celý příklad znovu. Věděli jste ale, že pouhým přejetím po displeji směrem doprava můžete upravovat předchozí čísla? A přejetím po displeji na druhou stranu se pak opět vrátíte na konec příkladu.

Mazání zpráv

Každému z nás se za den nastřádá několik mnoho zpráv. A jestliže nejste poctivec, co všechny maže okamžitě, nejspíš se vám stává, že je čas od času váš telefon zprávami až téměř zahlcen a vám nezbývá než všechny mazat ručně postupným označováním. Práci si ale můžete velmi urychlit, když označíte jednu zprávu a následně potáhnete dvěmi prsty naráz po displayi dolů. Tím se velmi rychle označí všechny zprávy a pak už jen stačí kliknout na ikonku smazání.

Přibližování

Znáte to, chcete si na telefonu něco přiblížit, například fotku nebo lokalitu na mapách. Telefon tedy vezmete do jedné ruky a druhou rukou potáhnete ukazováčkem a palcem od sebe a pak zase k sobě, abyste předmět přiblížili nebo oddálili. Problém nastává, když máte jen jednu volnou ruku, to si pak můžete téměř vykloubit zápěstí a s největší pravděpodobností vám telefon vyklouzne z ruky. S tímhle tipem už takový problém mít nebudete. Stačí jednoduše dvakrát poklepat prstem na displej a poté přejet buď nahoru pro přiblížení, nebo dolů pro oddálení. Snadné, že?

Oznámení o přečtení zprávy

Aplikace iMessage, jak všichni dobře víme, umožňuje zobrazit odesílateli, jestli jste zprávu již obdrželi a přečetli. Ruku na srdce, to nemusí být za všech okolností příjmené. Proto má spousta uživatelů tuto funkci vypnutou. Věděli jste ale, že při rozkliknutí kontaktů si můžete u vámi zvolených lidí tuto funkci jednotlivě zapnout?

Nastavování výchozích aplikací

Nastávají případy, kdy ne každý z nás chce vždy používat veškeré nativní aplikace od apple. Jestliže chcete namísto Safari tedy používat například Google Chrome, určitě vám pomůže zjištění, že si tuto aplikaci můžete nastavit jako výchozí. Stačí jít pouze do nastavení, vyhledat aplikaci, kterou chcete použít jako výchozí a úplně dole na stránce zvolíte „nastavit jako výchozí prohlížeč“.

Článek se týká těchto produktů

Obal / kryt na Apple iPhone 13 PRO černý - Forcell NOBLE

Ochranné zadní pouzdro vyrobené z několika materiálů: polyuretan, polykarbonát a TPU. Využitím jejich vlastností pouzdro vyniká originálním designem a zároveň chrání smartphone před poškozením.  


Přihlásit se do diskuze | Diskuze (0)

Napište nám


Zatím nejsou žádné názory.