Pět výhod Androidu

Operační systémy Android a iOS díky extrémní popularitě už téměř přerostly v životní styl. Android systém je velmi uživatelsky přívětivý a snadno přizpůsobitelný. Dneska se podíváme na jeho největší výhody a důvody jeho popularity.


Otevřený ekosystém

Android operační systém nabízí spoustu možností pro instalaci vašich oblíbených aplikací. Android má jako výchozí aplikaci obchod Google Play, který slouží jako knihovna placených i neplacených aplikací od Google. To ale neznamená, že si nemůžete stáhnout aplikace z jiných alternativních obchodů.

Rozmanité možnosti volby telefonu

Na rozdíl od iOS, které najdete pouze v telefonech Apple, operační systém Android naleznete v opravdu široké nabídce mobilních telefonů. To vám dává spoustu svobody a možností při volbě mobilu vhodného právě pro vás. Mimo to, každá značka zároveň může operační systém jistým způsobem modifikovat, jako například Xiaomi se svým MIUI systémem.

Upravitelný launcher

Také vás občas nudí monotónní vzhled vašeho telefonu? Zatímco u iOS nejste schopni jej modifikovat a měnit, Android vám tuto možnost poskytuje díky upravitelným launcherům. Díky těm váš telefon může naprosto změnit svůj vzhled, ať už se jedná o ikony, uspořádání menu nebo panely, vše může snadno získat nový a neotřelý nádech vašeho vlastního stylu.

Widgety

Ne příliš často zmiňované widgety jsou neopomenutelnou funkcí Androidu, která dokáže být opravdu užitečná. Widgety umožňují lepší uživatelské zacházení, přidávají přehlednost a flexibilitu a zařízení činí snadněji ovladatelným.

Upravitelná velikost paměti

Zatímco u Apple zařízení nelze zvětšit paměť jinak, než koupí nového, dražšího zařízení s větší kapacitou paměti, u Androidu u moha značek a modelů stačí mikro SD karta, která přidá vašemu telefonu spoustu volného uložiště.


Přihlásit se do diskuze | Diskuze (0)

Napište nám


Zatím nejsou žádné názory.