Recyklace mobilních telefonů

Jak se recyklují mobilní telefony?

Mobilní telefon dosloužil, černo, už jej ani nezapnete a je vám jasné, že nastala klinická smrt. Co teď? Napadá vás vyhodit telefon do popelnice? To je ovšem špatně, telefony se dají dát na výkup nebo vytřídit. 


Ach to třídění odpadu, vidíme to všude. Pravděpodobně už i vy sami doma třídíte. Papír, plast, však to známe. Ale co s mobilním telefonem?

Než mobilní telefon recyklujete, lze i úplně nefunkční mobilní telefon nechat zkontrolovat za malý poplatek. Tato investice se vám může v případné možnosti výkupu bohatě vrátit. Výkup mobilního telefonu můžete provést na jakékoliv pobočce Mobil Maják V Olomouci. Pokud, ale máte 100% jistotu, že je váš mobilní telefon už zcela po smrti, například byl utopený, tak je čas jej recyklovat.

Recyklace mobilních telefonů

Recyklací mobilních telefonů, který je plný drahých kovů ( zlato, kobalt, měď, stříbro), je možné získat množství materiálu na výrobu telefonů nových. Baterie a LCD displeje zároveň patří k nebezpečným odpadům s negativním dopadem na ekologii. 

S nechtěným telefonem zamiřte do recyklačního dvora.  Tam se mobilní telefon rozebere na drobné částky, které se dále třídí. 

Nyní už víte jak správně nakládat s mobilním telefonem, který už dosloužil, nevyhazujte jej do popelnice, ale nechte jej recyklovat. Samotná recyklace vás nebude nic stát, náklady na sebe bere stát. 


Přihlásit se do diskuze | Diskuze (0)

Napište nám


Zatím nejsou žádné názory.