Už žádná hotovost! Jednoduše a bezpečně - NFC platby

Bezhotovostní platby jsou v dnešní době upřednostňovány na platbami hotovostí. Platbu platební kartou už dnes nahrazují platby telefonem, nebo dokonce chytrými hodinkami. Banky už ve velkém implementují do svých systému možnost platit pomocí aplikace. Pokud ještě stále zvažujete a nejste si touto možností platby jisti, přečtěte si náš článek.

 


Google Pay, Apple Pay, Garmin Pay, přesně tyto aplikace už většina českých bank implementovala do své nabídky služeb. K placení mobilním telefonem tedy potřebujete nejen aplikaci (tu stahujete podle toho, jaký máte na svém chytrém telefonu operační systém, tj. Android – Google Pay, Apple Pay- iOS, a hodinky značky Garmin- Garmin Pay), ale také potřebujete mobilní telefon nebo hodinky s technologií NFC.

NFC technologie

NFC neboli Near Field Communication, jedná se o technologii bezdrátové komunikace mezi elektronickými zařízeními. Komunikace je bezpečná, probíhá totiž na velmi krátkou vzdálenost, tj. cca 4 cm. NFC technologie funguje bez připojení na WIFI, LTE nebo mobilní data.


Podporuje můj telefon NFC?

To zjistíte jednoduše, ve vašem telefonu v záložce Připojení, nebo také Bezdrátové připojení a sítě, v menu byste měli najít funkci NFC.


Podporuje moje banka aplikace Apple Pay, Google Pay anebo Garmin Pay?

Banky jako MONETA Money Bank, mBank, Komerční banka, FIO, Banka Creditas, UniCredit Bank a další již umožňují platby pomocí telefonu nebo hodinek. Informace si můžete ověřit přímo na stránkách vaší banky.


A co Samsung Pay?

Platební služba Samsung Pay by měla vstoupit na Český trh ještě letos. V telefonech by měla být dostupná po boku Google Pay, ale mohli by ji využívat i majitelé chytrých hodinek a to je skvělá zpráva!


Přihlásit se do diskuze | Diskuze (0)

Napište nám


Zatím nejsou žádné názory.