Vlastním chytrý telefon aneb "výhody" a nevýhody

Dnes už téměř každý vlastní telefon, drtivá většina z nás vlastní smartphony, které uživatelům umožňují připojí k internetu, používání aplikací a stejně tak odesílání sms, telefonování. I když je toto všechno skvělé a je úžasné sledovat technologický pokrok, tak vše má svoje plusy a mínusy. V tomto článku si je nastíníme.


Výhody smartphonů

  • Ach to čekání, v čekárně u lékaře, čekaní na autobus, v řadě v obchodě, nebo čekání na kamaráda, který jde zase pozdě. Tohle úmorné čekání je s smartphonem mnohem méně bolestivější, nemyslíte? Můžete číst zprávy, hrát hru, poslouchat hudbu nebo sledovat film.

  • Mnoho společností a firem už funguje také na sociálních sítí, pokud vám stále nepřišel už dva týdny váš objednaný a zaplacený balíček, stačí napsat na chat na Facebooku na stránku dané společnosti, ta většinou obratem odpoví a vy máte vědomí, kde se váš očekávaný balíček zaseknul. Komunikace přes chat na sociálních sítích vybízí k mnohem svižnější komunikaci než přes email.

  • Stále ve střehu, díky chytrému telefonu máte možnost kontrolovat téměř vše, co se dá. E-mail, sociální média, bankovní účet. Potřebujete před velkým nákupem zkontrolovat zůstatek na účtu? Není problém, většina bank již má mobilní bankovnictví a vy tak pomocí otisku prstů, nebo pinu rychle a pohodlně zjistíte jaký je váš aktuální dostupný zůstatek.

  • Hlavně tak, ať to nikdo nevidí. Nuda v práci? Už nemusíte tajně komunikovat přes firemní emaily, stačí vytáhnout telefon a chatovat s kolegy přes chatové aplikace na FB.

  • Malá spotřeba dat? To beru. Dnes už je WIFI připojení dostupné na skoro všech veřejně exponovaných místech. Buďte ale opatrní, ne všechny hotspoty jsou zabezpečené.

  • Řidiči to mají s smartphonem prostě jednodušší. Aplikace určené pro navigaci do auta vám prostě usnadní život. Zjistíte, kde stojí policejní hlídka, kde jsou radary, a také jak se vyhnout dopravní zácpě.

  • Neznám to tu, kam se jít najíst? Znáte to, určitě. Jste v novém městě, ať už dovolenkujete, nebo vás vyslal zaměstnavatel na pracovní cestu a vy přemýšlíte, co může být v okolí zajímavého, nebo kde se dobře najíte? Pomocí chytrých aplikací, které na základě vaší polohy doporučují, co je v okolí k vidění, nebo kam se zajít najíst.

  • Jsem schopný jako počítač, jsem tvůj chytrý telefon. Základní úkoly, na které jsme kdysi nutně potřebovali udělat na počítači už dneska uděláme pouze přes telefonu, přístup na internet, kontrola emailu, koupení jízdenek, zkouknutí videa.

  • Synchronizace, synchronizace, synchronizace... Ne, nejsme na hodině baletu, dneska už si můžete totiž všechny aplikace a úložiště synchronizovat, prezentaci do práce už nemusíte stahovat na flešku, abyste ji v pondělí ráno ukázali šéfovi.

  • Zapomněli jste si peněženku? Nevadí, dneska už telefon nahrazuje i platební kartu.

Přihlásit se do diskuze | Diskuze (0)

Napište nám


Zatím nejsou žádné názory.