Zánovní, použitý, repasovaný - Mějte v tom jasno

Nechcete utrácet tisíce za nový telefon? Aneb co vědět před nákupem

Poohlížíte se po novém mobilním telefonu, ale odrazují vás vysoké částky za nové telefony? Nemusíte utrácet tisíce za nákup nového a reprezentativního telefonu. Před nákupem telefonu je důležité vědět, co si kupujete. V dnešním článku si rozkryjeme základní pojmy a vysvětlíme rozdíly, mezi použitým, zánovním a repasovaným telefonem.


Zánovní mobilní telefon


Jedná se o telefon, který byl například vystaven na prodejně, byl vyjmut z originálního obalu. Může se také jednat o takový mobilní telefon, u kterého došlo k poškození obalu. Můžeme také hovořit o mobilním telefonu, který byl vrácen ve 14denní lhůtě. Takový telefon byl například nevhodný dárek, nebo majiteli nevyhovovalo ovládání telefonu.
Pro vás to znamená často mnohem menší cenu než při nákupu nového zboží a strach nemusíte mít ani z toho, že byste přišli o klasickou dvouletou záruku. Zánovní zboží je prakticky skoro stejné jako nové.

Použitý mobilní telefon


Název hovoří jasně, jedná se o telefon, který byl již vybalen, aktivován a používán. Tento mobilní telefon může nést známky opotřebení (drobné škrábance, vrypy atd.). Použitý telefon může být i v téměř bezchybném stavu a známky opotřebení byste jen těžko našli. Použitý telefon může být bez originálního obalu a příslušenství. Zpravidla bývají rozděleny do kategorie - A, B a C, kdy A je téměř jako nový, B má drobné známky používání a C, který má viditelné poškození. Celou nabídku našich použitých telefonů nejdete zde.

Repasovaný mobilní telefon


Repasované telefony jsou použité smartphony, které se po odborném zkontrolování a prověření znovu dají do prodeje za zlomek původní ceny. Repasované telefony vypadají zpravidla jako nové.

V tomto článku jsme shrnuli základní pojmy, které je důležité vědět před koupí telefonu, který není nový. Věříme, že vám článek pomohl si ujasnit, co který pojem znamená. Nyní už víte, že není potřeba investovat vysoké částky do nových telefonů a můžete si pořídit reprezentativní telefon za pakatel.


Přihlásit se do diskuze | Diskuze (0)

Napište nám


Zatím nejsou žádné názory.