Zpět do školy

S koncem letních měsíců se neodvratně blíží i návrat do školních lavic. S námi si ale můžete tuto nepříliš oblíbenou část roku zpříjemnit! Podívejte se na tipy pro snadnější učení, naše oblíbené vzdělávací aplikace a nakonec zjistíme, jestli telefony či jiná elektronika vůbec může být ve školním prostředí užitečná.


Začíná škola. Oblíbená část roku všech rodičů a noční můra studentů. Letos ale váš nástup do lavic nemusí být vůbec tak hororový. Pojďme se podívat na to, co můžete udělat, aby váš nástup do nového školního roku byl co nejsnadnější a nejpříjemnější.

Telefony hýbou světem. Tvrzení, že čím chytřejší jsou telefony, tím hloupější jsou lidé, vám dnes vyvrátíme. Co kdybyste svůj telefon používali ke vzdělávání?

Kolik jazyků znáš, tolikrát jsi člověkem. To je tvrzení, které na hodinách angličtiny, němčiny či španělštiny musel slyšet snad opravdu každý. A aby vám šlo učení jazyků jako po másle, máme pro vás tip na Mooveez, aplikaci, která vás rozmluví. Narozdíl od již notoricky známého Duolinga, tato aplikace klade mnohem větší důraz na mluvení. Neservíruje vám nápovědy na zlatém podnosu, zato vás spolehlivě a přirozenou cestou naučí jeden z osmi jazyků, včetně populární angličtiny, španělštiny, němčiny či ruštiny.

Jestli nepatříte zrovna k matematickým géniům, co jsou schopni bezchybně vyřešit každou rovnici do pár minut, může vám pomoci již velmi známý Photomath. Zkrátka jen naskenujete příklad a narozdíl od klasické kalkulačky, tato aplikace vám ukáže a popíše přesný postup řešení příkladu. Nejenže si tedy příklad zkontrolujete, zároveň jste schopni dohledat, kde přesně jste v postupu udělali chybu. Takovýto učitel matematiky do kapsy vám pomůže velmi dobře procvičit danou problematiku. A když ne, tak vám rozhodně pomůže přímo na testu. Ale od nás to nemáte!

Z názvu SCIO: testy dokážete snadno vyčíst, s čím vám tato aplikace pomůže. Ačkoli u nás přijímací i maturitní zkoušky jsou zaštítěny konkurenční společností CERMAT, společnost SCIO má testy velmi podobné a ještě k tomu zajišťuje i doučování pro testy od cermatu. Proto vám tato aplikace může velmi pomoci, pokud vás tento rok čeká nějaký didaktický test, případně jestli si chcete procvičovat své znalosti z českého či anglického jazyka a matematiky. Aplikace vám navíc nakonec ukáže správné řešení i s vysvětlením, což se opravdu hodí.

Záznamník. Výchozí aplikace, kterou má v telefonu každý, vám může velmi usnadnit učení. Jestliže se vám dobře učí při poslechu výkladu, není nic snadnějšího, než si zapnout diktafon při hodině. Záznam z hodiny si pak stačí pustit po cestě do školy, na procházce či doma při vaření a látka se vám dostane dokonale pod kůži. Případně si můžete výklad nahrát sami svými slovy.

Že nám v lavici mohou pomoci telefony jsme se již dozvěděli, co ale jiná elektronika? Takový iPad je v posledních letech velmi oblíbenou učební pomůckou. Že nevěříte? Spoustu studentů nebaví nosit v batohu spoustu knih a sešitů, které se krčí a ztrácí. Psát zápisy do iPadu a nahrát si tam i své učebnice je mnohem pohodlnější a rychlejší. Zápisy jsou úhledné, čitelné, mnohdy doplněné o krásné a užitečné ilustrace a student má více času na vnímání výkladu. Ačkoli představa studentů ťukajících v hodině do iPadu může mnohým připadat bizarní až děsivá, je to neodvratný krok kupředu. Tak proč nezačít rovnou? Příslušenství k vašemu iPadu naleznete i u nás na webu, tak se nezapomeňte na školní rok pořádně vybavit!

Ačkoli si všichni přejeme, aby tento rok proběhl hladce a hlavně prezenčně, jsme poučeni z minulých let, kdy se školy zavřely a studenti byli ponecháni napospas samostudiu a velmi nekvalitním online výkladům. Ovšem kdo je připraven, není překvapen. Bílé sluchátka Sony jsou skvělé nejen na poslech hudby, ale i na snímání zvuku z pochybného mikrofonu učitele! Máte tedy alespoň malou šanci, že si z výkladu něco odnesete a díky zabudovanému mikrofonu se ani nebudete muset bát, že by vám někdo nerozuměl. A aby toho nebylo málo, se zapnutou webkamerou s nimi budete vypadat opravdu elegantně!

Pomůckou ne až tak do lavice, ale do celého školního roku, mohou být také chytré hodinky. Všichni známe noci před testem, kdy se s rozsvícenou lampičkou snažíme na poslední chvíli naučit vše, na co jsme posledních pár týdnů kašlali. S konvicí kávy a sušenkama, bez pravidelného pohybu a s tunou stresu se náš život může snadno zvrtnout. Hlídat životosprávu a pravidelný režim vám v těch nejstresovějších obdobích pomohou chytré náramky či hodinky.

Jestli se tento rok chcete před spolužáky opravdu vytáhnout, můžete si svůj telefon vyzdobit jedním z našich moderních a spolehlivých obalů. Ať už vsadíte na roztomilé obal s kytičkama, elegantní kolekci Guess a nebo moderní 3D obaly.



A nakonec vám chceme popřát do nového školního roku spoustu úspěchů, hromadu nových zážitků a především pevné nervy!

Článek se týká těchto produktů

Obal / Kryt na Apple iPhone XS MAX - Květy

Moderní zadní kryt poskytuje účinnou ochranu pro Váš telefon. Jednoduchý vzhled tohoto modelu ve spojení s na dotek velmi příjemným protiskluzovým povrchem z něj činí oblíbeného společníka pro každodenní použití. Kryt je…

Obal / kryt na Apple iPhone IPAD 2/3/4 průhledný - Ultra Slim 0,3mm

Tento moderní zadní kryt poskytne účinnou ochranu pro Váš telefon. Milovníci hesla „v jednoduchosti je krása” si zde přijdou na své, jedná se o klasický průhledný silikonový kryt s tloušťkou 0,3 mm, který dá vyniknout…

Obal / kryt na Apple iPhone 6 černý - 3D sova

Moderní zadní kryt poskytuje účinnou ochranu pro Váš telefon. Jednoduchý vzhled tohoto modelu ve spojení s na dotek velmi příjemným protiskluzovým povrchem z něj činí oblíbeného společníka pro každodenní použití. Kryt je…

Pouzdro / obal na Apple iPad 4 modré - knížkové CANVAS

Moderní zavírací obal typu Canvas Book poskytne účinnou ochranu pro Váš ipad. Jednoduchý dvoubarevný design a příjemný materiál pouzdra společně s odolnou silikonovou vaničkou vytváří uživatelsky vysoce přístupný produkt, který…


Přihlásit se do diskuze | Diskuze (0)

Napište nám


Zatím nejsou žádné názory.