Jak si vybrat správný telefon: 5 věcí, které si musíte promyslet před koupí

Mobilní telefony jsou nezbytnou součástí našeho života a vybrat si ten správný v nepřeberném množství produktů může být občas trochu oříšek. Dnes se ale podíváme na 5 věcí, které vám pomohou vybrat si telefon přesně pro vás. Musíte zvážit své nároky na:


- Velikost a rozlišení displeje
- Výkon baterie
- Kvalita fotoaparátu
- Operační systém
- Cenový rozsah

Velikost a rozlišení displeje

Velikost a rozlišení displeje vás zajímá především, jestliže jste vášniví hráči mobilních her a nebo na svém telefonu rádi sledujete filmy, streamy či videa. Mobil Maják nabízí široký výběr telefonů, které vám budou v tomto směru vyhovovat, patří mezi ně například iPhone 13 nebo Samsung Galaxy S21.

Výkon baterie

Kdo by nechtěl telefon s velkou výdrží baterie? Nemusíte s sebou nosit powerbanku a máte o mnoho starostí méně. Je skvělé vědět, že když už se pokazí co se dá, můžete se spolehnout alespoň na svůj telefon. Výkonná baterie vylepší vaši produktivitu, zbaví vás zbytečného stresu a usnadní vám cestování!

Kvalita fotoaparátu

Jestliže máte trochu té umělecké duše a rádi uchováváte své vzpomínky, určitě oceníte telefon se špičkovým foťákem. V této kategorii jsou už několik let na naprostém vrcholu iPhony od Apple, vedle ale nesáhnete ani například se Samsungem či Google Pixelem.

Operační systém

Při výběru telefonu je důležité ujasnit si, jaký operační systém vlastně preferujete. Jestliže si nejste jistí, jak si vybrat pro vás ideální operační systém, přečtěte si naše články Pět výhod iOS a Pět výhod Androidu.

Cenový rozsah

Velmi důležité je také stanovit si cenovou kategorii, ve které se má váš nový telefon pohybovat. Pro výběr toho nejlepšího telefonu i v nižších cenových kategorií si přečtěte článek Nejlepší dostupné telefony v nižší cenové kategorii.

Článek se týká těchto produktů

VIVO Y52 5G V2053 4GB/128GB Dual SIM - Polar Blue

Buď nepřetržitě ve spojení díky baterii s vysokou kapacitou a 18W rychlým nabíjením. Elegantní a trendy design. Dokonalá přední kamera.


Přihlásit se do diskuze | Diskuze (0)

Napište nám


Zatím nejsou žádné názory.